alanon-irodalom-vasarlasa

Hol vásároljunk Al-Anon irodalmat?

Fontos elsőként azt tisztázni, hogy Magyarországon ezek a lehetőségek még nem állnak rendelkezésre. Hazánkban jelenleg (2022) kizárólag a csoportoknál és regionális találkozókon lehet irodalmat vásárolni.

Az Amerikában kiadott Al-Anon könyveket, e-book kiadványokat, hangoskönyveket kizárólag bizonyos elektronikus médiaszolgáltatókon keresztül lehet beszerezni. A jogdíjakért cserébe a szolgáltatók kezelik a kiadványok kategóriába rendezését, feldolgozását és a digitális jogok kezelését, ami megvédi az e-book kiadványainkat attól, hogy kalózkodás áldozatai legyenek. Jelenleg megfizethetetlen lenne a Világszolgálati Iroda (World Service Office, WSO) számára, hogy ezek a funkciók az al-anon.org honlapján beállításra kerüljenek. Az online könyvkereskedők oldalaira mutató linkeken keresztül történő vásárlás biztosítja, hogy csak az Al-Anon által jóváhagyott kiadványokat vásároljunk.

Ezzel hasonló módon, amikor egy amerikai könyvesboltban nyomtatott kiadványokat vásárolunk, az összeg egy része fedezi a nyomtatási költségeket, amit szintén a megbízott kereskedők intéznek. A WSO azonban nem köt szerződést külső könyvkereskedők által nyomtatott könyvekre. Nonprofit szervezetként a WSO-nak el kell adnia irodalmat mindenkinek, aki kér. Amerikában a csoportok és a tagok ugyan bárhol vásárolhatnak Al-Anon könyveket, fontos azonban tudniuk, hogy a nyomtatott könyvek külső könyvkereskedőktől való vásárlása támogatja a külső szereplőket. A helyi Irodalomterjesztő Központtól (Literature Distribution Center), vagy a WSO-tól vásárolt könyvek a helyi Al-Anon szolgálatokat, valamint a globális Al-Anont támogatják.

The Forum, 2022 június

Az eredeti cikk itt olvasható