Az alkoholizmus, annak családtagokat is megbetegítő természete több újságcikk, rádió és TV interjú témája. Sajtószobánkban ezeket a beszélgetéseket gyűjtjük össze.

Újpesten is megalakult az alkoholisták hozzátartozóit segítő Al-Anon csoport

Megjelent: Újpesti Napló 2023. 5. szám. Megjelenés ideje: 2023. 03. 9-22.

Az ingyenes Újpesti Napló online változatában megjelent a szeptember óta működő káposztásmegyeri Egykisbéke Al-Anon Csoportról szóló cikk.
Március 10-től a postaládákban is meg lehet majd találni. Köszönet a szerzőnek, Judit társunknak, valamint Gézának, aki az írást lektorálta.

Eredeti online megjelenés helyén itt olvasható, vagy pdf fájlként honlapunkról letölthető.

.


“Nem lehetett tudni, hogy ha hazajön, mi fog történni” – az alkoholizmus a hozzátartozókat is megbetegíti”

Megjelent: telex.hu oldalon. Megjelenés ideje: 2022. 06. 04.

Kivonat: Kinga a Deutsche Welle videójában mesélte el milyen volt egy alkoholista édesapa gyerekeként felnőni, milyen sebeket szerzett gyerekkorában, és hogy ezek hogy nyomják rá a bélyegét a felnőttkori kapcsolataira is. „Nálunk az nem volt normális dolog, hogy átölel az apám. Nekem nem volt meg az az érzésem, hogy ”apa pici hercegnője„ vagyok. Ezt nyilván tovább viszi az ember a kapcsolataiba, sehol sem fogod érezni azt, hogy te vagy az egyetlen.

A teljes cikk itt olvasható.


A Mária Rádió Függőségről mindenkinek sorozat adása.

Adás ideje: 2022. 04. 05.

Elérés: A műsor ezen a linken újból meghallgatható.

A kék hangszórók közül azt keressétek, mely alatt ez áll: 2022.04.05 – 20:16:59 Hossz: 00:36:42.

A hangszóró ikonra kattintással a műsor meghallgatható, a letöltés gombra kattintva pedig értelemszerűen letölthető az MP3 típusú audió fájl. Mérete közel 18MB.


“Szeretlek, de gyűlölöm, hogy iszol! Apa, anya és a pia, ami tönkretesz”

Megjelent: Nők Lapja. Megjelenés ideje: 2021. 05. 17.

Kivonat: “A mértéktelenül fogyasztott alkoholt a szakemberek a legelterjedtebb és a legdurvább drognak tartják, tönkretesz testet, lelket, családokat. És bár az alkoholizmus ősidők óta ismert jelenség, eddig kevesebb figyelmet kapott, milyen lelki sérüléseket szenved a gyerek, akinek életében apa és anya mellett ott az ital is.

A teljes cikk itt olvasható.


“Az alkohol végpontjain – Két nő története, akik más-más aspektusból váltak az ital rabjaivá”

Megjelent: Nők Lapja. Megjelenés ideje: 2019. 11. 02.

Kivonat: “Kati vállalkozó, anya, felépülő alkoholfüggő. Negyvenhárom éves korától tizenöt éven át ivott. Keményen. Kilenc éve hagyta abba, tizenegy éve jár az Anonim Alkoholisták közösségének gyűléseire. Erika is vállalkozó, és anya. Nem ivott sosem, de az anyja, az apja igen. Öt alkoholfüggő férfi val élt együtt az évek során. Öt éve jár az Al-Anon alkoholisták hozzátartozóinak gyűléseire. Azt mondják, mindketten függők, csak másképpen.” Dobray Sarolta írása.

A teljes cikk itt olvasható.


„A játékgépek csilingelése olyan volt, mint egy orgazmus” – gyógyuló szenvedélybetegek a munka világában

Megjelent: nlc.hu oldalon Megjelenés ideje: 2019. 06. 03.

Kivonat: Felépülő szerhasználók, gyógyuló szerencsejátékosok – enyhén szólva sem a munkaadók álmai. Pedig lehetnének azok. Utánajártunk, miért nem kockázatosabb alkalmazni őket, mint bárki mást – Szekeres P. Mónika írása.

A teljes cikk itt olvasható.

“Alkoholista a családban – Támogató csoport az összetört lelkű hozzátartozóknak”

Megjelent: Képmás magazin. Megjelenés ideje: 2019. 02. 18.

Kivonat: “Körben székek, az asztalon néhány szál virág, egy gyertya, brosúrák és szakirodalom a szekrényben. „Így szeress egy alkoholistát” – olvasom a kezembe nyomott szórólapon. Egy Al-Anon Családi Csoport gyűlésére jöttem.”

A teljes cikk itt olvasható.