szolgalat-vallalas-az-alanonban

Motivációm az Al-Anon szolgálatra

Amikor új voltam az Al-Anonban, a szolgálatvállalás gondolata megijesztett. Azt hittem, komoly döntéseket kellene hoznom, amelyek az egész világon hatással lesznek az Al-Anonra. Ilyen torz volt a gondolkodásom akkoriban. Szerencsére a honi csoportom tagjai türelmesek voltak velem és segédkezet nyújtottak, hogy megmutassák, mit jelent a szolgálat valójában.

Számtalanszor hallottam tapasztalt tagok szájából, milyen hálásak a lehetőségért, hogy országos szolgálatot vállalhattak, és hogy a regionális találkozók miként jelentették a fejlődési lehetőséget arra, hogy megtanulják a Hagyományokat és Szolgálati Elveket alkalmazni. Állandóan láttam valami varázslatos derűt az arcukon, ami nagyon vonzó volt számomra. Én is ezt akartam érezni.

Kezdetben az motivált a szolgálatvállalásra, hogy kilépjek a gondolataim világából és kimozduljak a saját otthonom fojtogató közegéből. Mintha csak az Al-Anon tagok közelében éreztem volna jól magam a bőrömben, mintha csak ott kaptam volna levegőt. Rendszeresen eljártam a regionális találkozókra és az ezeken való részvétel segített kialakítani az önbecsülésemet és felépíteni az önbizalmam. Sokat jelentett nekem a szeretet és kedvesség, amivel felém fordultak. Felbátorodtam, hogy jelentkezzek egy-egy szolgálatra. Rájöttem, semmit nem kell egyedül csinálnom és semmi, amit teszek, nem fogja romba dönteni az Al-Anont. Képes lettem ezeket a mintákat hazavinni az családomba és alkalmazni a munkahelyemen is, a kollégáimmal való kapcsolatomban.

El sem tudom képzelni, hol tartanék a gyógyulásom útján, ha nem vállaltam volna szolgálatot a csoportomban és azon túlmenően is, országos szinten. A regionális találkozókon sok helyről ismerhettem meg alanonosokat, néha egész távoli csoportokból. Megtapasztaltam, milyen messze ér el az Al-Anon keze, hogy segítséget kínáljon mindazoknak, akik valaki más alkoholizmusától szenvednek.

Rájöttem, hogy az egyetlen nagy döntés, amit tényleg meg kell hoznom az az, hogy szolgálatot vállaljak bárhol, bármikor.

Sue P., Társigazgató – Csoportszolgálati Iroda
The Forum, 2022. július

Az eredeti cikk itt olvasható.