az-iras-mint-szolgalat-al-anon-hu-blog

Az alkoholizmus, mint családi betegség egyik tünete az, hogy ha nem vagyok elég tudatos, azon kapom magam, hogy egyre csak töprengek. Próbálok kitörni a kényszeres gondolkodás mókuskerekéből, kitalálni egy tökéletes cselekvési tervet, mielőtt bárkivel megosztanám, min is megyek keresztül valójában.

Gyógyulásom során az Al-Anonban megtapasztaltam,

hogy ez pont fordítva működik. Csakis akkor válnak világossá a teendőim, ha kiűztem a fejemből a torz gondolatokat a szponzorommal való beszélgetések, gyűléseken történő megosztások, vagy gondolataim/érzéseim papírra vetése által. Miközben a nehézségeimről írok, egyúttal azonosítom is az érzéseimet. Megoldással kapcsolatos eszközök és szlogenek jutnak eszembe, az Al-Anon spirituális alapelvei kezdenek visszhangozni a fejemben, melyek megvilágítják az utam következő lépéseit.

A megosztás a gyűléseken egy olyan szolgálat,

amely segít nekem is és azoknak is, akik hallgatnak. Ugyanígy a felépülésem folyamatának írásbeli megosztása is olyan szolgálat, amely mindenképpen segít, akár közzé lesz téve, akár nem. A Fórumhoz beküldött megosztások nagyobb eséllyel kerülnek közzétételre, ha megfelelnek néhány alapvető kritériumnak.

Az írásbeli megosztás alapelvei:

  1. Az Al-Anon perspektívájából mutatja be a folyamatot, ahogy az író valaki más alkoholizmusának hatása alatt állt, illetve azt, ahogy ezen az Al-Anon segíteni tudott.
  2. Ahelyett, hogy tanácsokat és útmutatást adna, az író saját élményeiből és tapasztalataiból táplálkozik.
  3. Egy konkrét dologra koncentrál, például arra, ahogyan az író egy szlogent alkalmazott egy adott szituációban, hogyan segített egy Al-Anon-elv javítani a kapcsolatain, vagy a program hogyan segít megszabadulni egy bizonyos önpusztító hozzáállástól, szokástól stb.

A Fórumnak szüksége van olyan megosztásokra is, melyek:

  1. Kimondottan a Tizenkét Lépés, Tizenkét Hagyomány, vagy (különösen!) a Tizenkét Szolgálati Elv egyikének az író életére gyakorolt hatását vizsgálják.
  2. Képviselik a kisebbségi tagok tapasztalatait, például férfi társaktól, az Egyesült Államokon kívüli országokból származó tagoktól, az LMBTQIA+ közösség tagjaitól stb.

A legfontosabb azonban az, hogy a tagok szívükből szóló írásokat osszanak meg. A tagok megosztására szükség van, ezeket tisztelettel és hálával fogadjuk, mint közösségünk szolgálatát. A Fórum részletes Írásokra Vonatkozó Útmutatójaelérhető és letölthető.

Nézd át az összes, írásokra vonatkozó iránymutatásunkat, és küldd el nekünk a megosztásodat angol nyelven!

Carol C., Folyóirat szerkesztő

The Forum, 2022. június

Az eredeti cikk itt olvasható: https://al-anon.org/blog/writing-as-an-act-of-service/