hogyan-segitsek-gyermekeimnek-alanon-blog

Amikor első alkalommal mentem Al-Anon gyűlésre, egy társ az ajtóban rám mosolygott és megölelt. Úgy éreztem, örülnek ott nekem. A gyűlés elején felolvasták a Tizenkét Lépést és Tizenkét Hagyományt, majd a résztvevők sorban bemutatkoztak. Amikor rám került a sor, felálltam és azt mondtam, “Azért jöttem, hogy a gyermekeimen segítsek”. A társak szeretettel mondták nekem, “Gyere vissza!” Ekkor még nem tudtam, hogyan fogok tudni a gyermekeimen segíteni.

A gyűlés után adtak nekem egy pamfletet, aminek a címe “Hogyan tudok segíteni a gyermekeimen?” (P-9) volt. Elolvastam és nagyon sokat segített. Megértettem, hogy ez a családi betegség a férjem alkoholizmusán keresztül hogyan volt hatással gyermekeimre.

Most már el tudtam magyarázni nekik, hogy az alkoholizmus egy betegség, hogy az apukájuk beteg. A programban megtanultam, hogyan kommunikáljak a gyermekeimmel, ők pedig megtanulták, hogy gyűlöljék csak a betegséget, de szeressék az édesapjukat. A gyerekek elkezdték megérteni, miként működik ez. A program megmutatta nekünk, hogyan tudunk feltétel nélkül szeretni. Mindannyian ráléptünk a felépülés útjára.

Joanne, Ontario
The Forum, 2023 január

Az eredeti szöveget itt találod.