az-alanon-mint-hagyateki-kedvezmenyezett

Az Al-Anon is szerepelhet a végrendeletben.

Nem kétséges, hogy mind hallottuk már az Al-Anonban, hogy a programunk segít felelősséget vállalni magunkért – a pénzügyeinket is beleértve. Mégis, amikor a felelősségre gondolunk, ezzel kapcsolatban ritkán jut eszünkbe a végrendelet, holott az a jövő generációinak öröksége.

Amikor az ember végrendeletet ír, azokra gondol, akik számára fontosak. Családtagokra, barátokra, jótékonysági szervezetekre. Sok Al-Anon tag jelöli meg az Al-Anon Családi Csoportokat végrendelete kedvezményezettjeként hálából a segítségért, amelyet a közösség nyújtott számára.

Te is megteheted, hogy egy ügyvédnél vagy közjegyzőnél az Al-Anont kedvezményezettként jelöld meg a végrendeletedben. Az Al-Anon Családi Csoportokat Magyarországon a Felépülő Hozzátartozók Egyesülete (FEHOE) egyesíti, ami egy non-profit testület. A Hetedik Hagyomány értelmében az Al-Anon kizárólag tagok hagyatékát fogadja el.

Ahogy az alapítóinktól örökségül kaptuk a Lépéseket, Hagyományokat és Szolgálati Elveket, minden tagnak lehetősége van, hogy örökül hagyjon reményt és segítséget alkoholisták családjainak és barátainak. Ha az örökségünket az Al-Anon Családi Csoportokra hagyjuk, az az egyik módja annak, hogy programunk elérhető legyen a jövő generációk számára is.

The Forum, 2022. július

Az eredeti cikk itt olvasható.