ero-az-elengedeshez-al-anon-blog

Szívszaggató elengedés

A legnehezebb dolog, amit egy alkoholista szeretteitől kérni lehet, az az elengedés. A tökéletességre törekvők és a magamfajta kontrollmániások számára ez szinte lehetetlen. Nincs olyan édesanya, aki magára hagyná a gyermekét, amikor úgy érzi, hogy annak a legnagyobb szüksége van rá. Azonban semmiféle elengedés nem vezetett engem normális életvezetéshez.

Az én utam azért szívszaggató, mert tévesen úgy hittem, ha meghallgatja és megfogadja a tanácsaimat, az én drágám hamarosan jobban lesz. Miután többször megpróbáltam „meggyógyítani”, végül elértem egy olyan pontra, ahol be tudtam látni, hogy tényleg tehetetlen vagyok. Ez egy olyan lecke, amit napról napra folyamatosan tanulok, amire minden nap emlékeznem kell.

Mentőöv az elengedéshez

Azok a történetek, amiket az Al-Anonban hallok és az Al-Anon irodalomban olvasok arról, ahogy a társaim megtanulták az elengedést, nekem is erőt adnak ehhez. Meg kell tanulnom a szerettem és a saját magam érdekében. Az irodalmakon és a gyűléseken keresztül az Al-Anon közösség egy mentőöv, egy forrás, ahonnan erőt meríthetnek a hozzám hasonlók. Bizonyos érzéseket és félelmeket nem lehet megbeszélni a családdal vagy barátokkal, ám meg lehet osztani a gyűléseken.
Köszönöm Al-Anon, hogy vezetsz és erőt adsz nekem, amikor a legnagyobb szükségem van rá!

Alishiya
The Forum, 2022. augusztus

Az eredeti cikk itt olvasható.